Прополисът – защитникът не само на пчелите, но и на хората

Думата ПРОПОЛИС от гръцки означава „защита на града“

Днес, повече от всякога, защитата от бактерии и вируси е тема, която вълнува хората.

Детският имунитет в последните години се подлага на все повече изпитания – още в родилния дом децата се срещат с болничните, изключително устойчиви бактерии и нерядко се налага приема на  мощни антибиотици. През първата си година майката успява с така ценната кърма, да укрепи,  но за кратко, това все още много крехко същество. Следва детската ясла и градина….Започват честите инфекции, безсънните нощи и множеството сиропи, капки и инхалации.

Днешните майки, бащи и доста често …баби, са половин фармацевти. Не е ли така? Фармацията се усъвършенства всеки ден, но природата – тя винаги е била съвършена.

Айнщайн е казал: „Ако пчелите изчезнат, човечеството може да съществува само 4 години, преди да изчезне. За пчелите най-важното нещо е да защитят кошера си, но за нас хората – това са децата ни. Искаме да им дадем най- съвършеното средство, което да ги защити и да им помогне да се справят с вирусите и болестотворните бактерии. Пчелите събират прополис не само за да го използват за строителен материал на кошера си, но и за да се предпазят от болести.

Думата ПРОПОЛИС от гръцки означава „защита на града“ (от гръцки „προ“ +”πολις” – „пред града“, „защита на града“).Прополисът е известен още като „природен антибиотик“, както и като „руски пеницилин“ ( като признание за задълбочените изследвания на руските учени). Той е естествен лек, с мощен ефект. Може да се приема и от здрави, и от болни, защото унищожава вредните бактерии (дори видове, устойчиви на химични антибиотици), без да разрушава полезните бактерии, от които тялото ни се нуждае. Той е със силен ефект – изгражда в организма естествена устойчивост срещу вируси и бактерии.

25% от състава на прополиса са биофлавоноиди , които стимулират продукцията на антитела в кръвта с 40%. Благодарение на състава си, прополисът притежава силно изразен имуномодулиращ, противовирусен, антибактериален, противогъбичен, обезболяващ и противовъзпалителен ефект.

Прополисът е помогнал на пчелите да оцелеят 45 милиона години, със сигурност ще помогне и на на нас!

Капките МиниМед са единственият екстракт от прополис (10%) на българският пазар, без алкохол.

Подходящ е за деца над 1 годишна възраст – при чести вирусни инфекции, като превенция при грипни епидемии и по време на боледуване, за по бързо възстановяване.