Детето тръгна на градина – сега ще боледува ли нон стоп?

Родителите с малки деца отрано се подготвят психически за момента, в който безценното им съкровище ще тръгне на градина. Освен с емоциите от раздялата с мама и тати и адаптацията към непознатите среда и приятели, малкият човек ще се сблъска и с много нови патогени – бактерии и вируси, които не е срещал досега. Все неща, които предизвикват тих ужас у всеки родител и многобройни въпроси, като “Ще боледува ли много?“ „Колко често?“ „Колко дълго ще продължи този период?“ и така нататък.

Разбира се при детето, което досега е имало ограничени контакти, попадайки в нова среда и в постоянна комуникация без никакви ограничения със свои връстници, честите вирусни или бактериални инфекции са неизбежни. Всъщност експертите изчисляват, че средно здравото дете прекарва около шест до осем вирусни инфекции през първите две години, тръгвайки на детска ясла или градина. И тъй като това е статистически усреднено, това означава, че някои деца боледуват повече, а други – по-малко.
Тези чести боледувания тревожат доста родители, но специалистите също така смятат, че това е добре за мъника. В този период имунната система на малкия човек се учи да разпознава най-често срещаните вируси, бактерии и други патогени, и как да се справя ефективно и лесно с тях в бъдеще.
Много проучвания показват, че децата, посещавали детска ясла, боледуват по-рядко в градинска възраст от своите връстници, които тръгват директно на детска градина.
Естествено, това, че този период от живота на всяко дете е неизбежен, не значи, че вие като родители не можете да помогнете на малкия човек да премине по-лесно и по-леко през него. И не говорим за варианта, в който го изолирате вкъщи далеч от хората и връстниците му. Предлагаме ви няколко съвета, с които да намалите както шанса за разболяване, така и тежестта на инфекциите, през които ще премине детето ви. 
Ограничете контактите на мъника извън обичайния му кръг, като избягвате детски центрове и други подобни места, на които детето ще се срещне с различни и непознати деца. Особено при пандемичната ситуация, в която се намираме, така можете да избегнете инфекция, породена от общуването с деца, които може да са болни и да я предадат в група.
Изключително важно е още в ранна детска възраст да се постараете да създадете здравословни навици на своя наследник. Да възпитате предпочитания към здравословна и качествена храна, да осигурите възможност за качествен и достатъчно дълъг сън, ползотворно време сред природата придружено с много физическа активност.
Започнете отрано с приучването към добри хигиенни навици. Миенето на ръцете преди всяко хранене, след посещение на тоалетната и веднага при прибиране вкъщи, са основните моменти, на които трябва да наблегнете.
Също така можете да помислите и за хранителна добавка, с която допълнително да подпомогнете имунната система на детето – за предпочитане с натурален произход. МиниМед е единственият 10% прополисов разтвор без алкохол и е специално създаден за най-малките членове на семейството. Освен като превантивно средство за засилване на имунната защита на организма, МиниМед може да се прилага при настинка, грип, възпалено гърло и по време на антибиотична терапия, поради силно изразения синергизъм между антибиотика и прополиса – повишава ефективността на антибиотика и се запазва здрава чревната микрофлора. Прополисът има доказани антивирусни, антибактериални, противогъбични и биостимулиращи ефекти.
Прополисовият екстракт в МиниМед е получен от висококачествен, селектиран от експерти прополис, като са използвани специфични методи, които включват употребата на алкохол при извличането на активните съставки на прополиса. Впоследствие алкохолът се изпарява напълно и към активната субстанция се добавя глицерин като стабилизатор. По този начин, прополисовият разтвор МиниМед може да се предлага и на най-малките пациенти. Освен специфичната обработка, разтворът е специално концентриран, за да има максимален положителен ефект и в същото време да се намали шанса от алергични реакции.

Доверявайки се и помагайки на естествените механизми на тялото за справяне с различните болестотворни микроорганизми и на способността му да се адаптира и усъвършенства в борбата си с тях, е най-добрият начин, по който трябва да подходите в този период на промяна. Най-важното е да разберете, че честите инфекции са през първите година-две в детската ясла/градина, докато имунната система на детето се запознае с по-голямата част от патогените в заобикалящата го средата и обикновено не са причина за безпокойство.

НОВИНИ & СТАТИИ

от нашия блог

Летни вируси – не са за подценяване

Здрави и през есента!

Играта навън и в студено време

Към блог страницата
2021-11-09T12:49:44+00:00ноември 3rd, 2020|News|0 Comments

Leave A Comment