Блог2020-11-03T16:04:26+00:00

новини & статии

Здрави и през есента!

Есен е! Един от най-красивите сезони. Природа ни предлага пъстри цветове, оформящи невероятни пейзажи, променливо време и идеални поводи за пълноценно време вкъщи с най-близките на по чаша сгряваща напитка. Но за тези от вас, които съдбата е дарила с най-ценния дар – наследници, тази идилична картина е обогатена с кални и мокри игри, зачервени бузки и нослета и не рядко завършва с искрящ щастлив поглед, течащо носле и зачервено гърло.

Летни вируси – не са за подценяване

Така мечтаното лято вече е тук и всички с нетърпение чакаме момента, в който ще се отдадем на заслужен отдих. Морските плажове и планинските пътеки ни зоват, но за да можем да се насладим на тези страхотни преживявания трябва да сме в идеална кондиция и здраве. За съжаление обаче, въпреки слънчевото и топло време, вирусите не почиват.

Играта навън и в студено време

Играта на открито през зимата отдавна поема вината за почти всички настинки и грипни инфекции през този сезон. Едно време родителите ни повтаряха „облечи се добре или ще настинеш" и техните родителите вероятно са им казвали същото. За съжаление играта през зимата има незаслужено лоша слава. И въпреки, че излизането навън неподготвен за неблагоприятните условия е неразумно, истинската причина за настинката и грипа - вирусите, всъщност са на закрито.

Болни в семейството – как да се опазим здрави?

Малко са чувствата в света на родителя, които могат да се сравняват с ужаса, който се настанява в съзнанието му, когато вземе децата си от градина или училище, само за да разбере, че едно от тях се е сдобило с кашлица и хрема. Мислите как заразата ще обиколи цялото семейство и ще извади домакинството от строя за един не малък период от време, са неизбежни. Но не се тревожете излишно!

Детето тръгна на градина – сега ще боледува ли нон стоп?

Родителите с малки деца отрано се подготвят психически за момента, в който безценното им съкровище ще тръгне на градина. Освен с емоциите от раздялата с мама и тати и адаптацията към непознатите среда и приятели, малкият човек ще се сблъска и с много нови патогени – бактерии и вируси, които не е срещал досега. Все неща, които предизвикват тих ужас у всеки родител и многобройни въпроси, като “Ще боледува ли много?“ „Колко често?“ „Колко дълго ще продължи този период?“ и така нататък.

Подготви имунната система на детето

Яслата и детската градина са изключително полезни в много аспекти от развитието на детето. Те са мястото, където то се учи и развива когнитивните си способности, развива социални умения, учи се да бъде независима личност и да се справя с ежедневните предизвикателства само. Също така е и място, където се среща с различни бактерии, вируси и други патогени, с които до сега не се е сблъсквало, а това неминуемо ще доведе до различни неразположения.

Лечебните свойства на прополисa

Пчелите са може би най-работливите същества на планетата. Техният неуморен труд, колкото и незабележим да е за забързания човек, се оказва жизненоважен за съществуването на света такъв, какъвто го познаваме и в същото време ни помага да го обитаваме безгрижни и в добро здраве.

ЗАКАЛЯВАНЕ НА ДЕТЕТО

Осигуряването на добро физическо и психическо здраве за детето е основен приоритет на всеки родител. За щастие природата е осигурила всичко необходимо, за да бъдем здрави и жизнени - въздух, вода, светлина, слънце и пълноценна диета.

ПЕДИАТРИТЕ ЗА МИНИМЕД

Тенденцията е, че все повече специалисти и родители разчитат на продукти, cъдъpжaщи пpиpoдни cъcтaвки, ocoбeнo що се отнася до дeцaтa. Пpeз

ПОЛЕЗНИЯТ ПРОПОЛИС

Прополисът често е наричан "природен антибиотик" Прополисът е смолисто вещество с доказани антибактериални, противогъбични, противоплесенни и  противовирусни свойства. Често е определян

Видео

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Политика за поверителност.
I Accept

Гледайте нашето видео и запомнете песничката!