Здрави и през есента!

Есен е! Един от най-красивите сезони. Природа ни предлага пъстри цветове, оформящи невероятни пейзажи, променливо време и идеални поводи за пълноценно време вкъщи с най-близките на по чаша сгряваща напитка. Но за тези от вас, които съдбата е дарила с най-ценния дар – наследници, тази идилична картина е обогатена с кални и мокри игри, зачервени бузки и нослета и не рядко завършва с искрящ щастлив поглед, течащо носле и зачервено гърло.

И така за вас, скъпи родители, времето прекарано вкъщи се превръща в палитра от емоции. От искрена тревога по най-скъпото ви до неимоверно изтощение от грижите за него. От истинско умиление при гледката на спокойно спящото ангелче до искрена истерия от непрестанното мрънкане и претенции на малкия глезан. Всеки родител тръпне пред мисълта за това, какво го очаква при първите признаци на този така красив сезон. Влажното и променливо време са идеалните условия за разпространение на всички болестотворни микроорганизми и особено, когато това е съчетано с прекарани дълги часове затворени в детската градина или училище.
Това е сезона, в който грижата за имунната система става приоритет и често родителите се лутат сред многото възможности, които се намират на пазара. Всяка от тях има своите предимства, но за младия и подрастващ организъм е добре да се доверите на природата. С природни средства давате възможност на организма на детето да следва нормалния ход на развитие, да се обучи по правилния начин, запознавайки се с всички патогени в заобикалящата го среда и да изгради правилните механизми на защита, но подкрепен с правилните градивни елементи, които природата така щедро ни предоставя.

Всеки организъм е различен и има своите особености, но основните принципи за добро здраве и адекватна имунна защита са общо валидни за всеки човек.

  • Както знаем редовната физическа активност, подпомага доброто здравословно състояние, намалява стреса и балансира психиката.
  • Здравословният сън също е от изключително значение за регулиране на всички процеси в тялото, а за подрастващия организъм е изключително важен, защото децата растат най- много докато спят.
  • Чиста храна, разнообразна и богата на сезонни плодове и зеленчуци, ще осигури на тялото всички важни микронутриенти, нужни за протичащите в него процеси. Трябва да се консумират сезонни продукти, тъй като ние сме неразривно свързани с природата и тя ни осигурява всичко необходимо и в правилния момент, точно когато се нуждаем от него, за да процъфтяваме.
  • Достатъчно вода. Водата е живот и достатъчния прием на вода през деня е изключително важен, за да си гарантираме здраве и жизненост.

Но дори спазвайки всички тези общоизвестни принципи за здраве и добър имунитет, в днешно време е необходимо да добавим и още нещо, което да допълни дефицитите на важни градивни елементи и микронутриенти. И в този случай природата се е погрижила за всичко, предоставяйки ни огромно разнообразие от продукти, богати на витамини и минерали. А най-ярко сред тези природни блага стои пчелния прополис.

Пчелният клей има сложен химичен състав и съдържа растителни смоли, восъци, етерични масла, прашец, дъбилни вещества, механични примеси. Изключително богат е на важни витамини като В1, В2, В6, А, С, Е и др.. Съдържа редица органични киселини като канелена, кафеена, бензоена, никотинова, пантотенова и висши мастни киселини, както и някои техни алкохоли, феноли, алдехиди и естери. В състава му има и важни минерали –К, Са, Р, Na, Mg, S, Cl, Al, Va, Fe, Mn, Zn, Cu, Si, Sn, Se, Ag, F, Co и др. Този богат състав определя и широкото действие на прополиса, а именно:

  • Имуномодулиращо действие – Съдържащите се в него флавоноиди (около 25% от активното му съдържание), производни на флавона и флавонона, стимулират продукцията на антитела в кръвта с 40%. Те също повишават синтеза на интерферон, който има голямо значение за борбата с болестотворните причинители. Притежават антиоксидантни свойства и имат антимикробен, противовъзпалителен, антиалергичен, антимутагенен и антиканцерогенен ефект. Прополисът активира действието и продукцията на цитокините, които имат ключово значение за работата на имунната система, позволявайки на тялото да унищожи бързо чуждите антигени и причинителите на заболявания.
  • Противовъзпалително действие
  • Противовирусно действие
  • Обезболяващо действие
  • Антибактериално и противогъбично действие

Затова, когато настъпи това време от годината, скъпи родители, не се притеснявайте, а се доверете на природата. Както обяснихме, тя ни е дала всичко необходимо, за да предпазим децата си. А специално създаденият за мъниците прополисов разтвор МиниМед може да бъде вашия верен помощник в тази задача. Той е получен от висококачествен, селектиран от експерти прополис, като са използвани специфични методи, които включват употребата на алкохол при извличането на активните съставки на прополиса. Впоследствие алкохолът се изпарява напълно и към активната субстанция се добавя глицерин като стабилизатор. Така са извлечени всички полезни компоненти, но без неприятният спиртен вкус и алкохолно действие. Освен специфичната обработка, разтворът е специално концентриран, за да има максимален положителен ефект и в същото време да се намали риска от алергични реакции. МиниМед е единственият на пазара 10% прополисов разтвор без алкохол предназначен за най-малките членове на семейството, но не само.

Осланяйки се на природата, за да подпомогнете естествените механизми на тялото за справяне с различните болестотворни микроорганизми и на способността му да се адаптира и усъвършенства в борбата си с тях, използването на МиниМед е най-правилният начин, по който да гарантирате добрият имунитет на детето и цялото семейство в преходните сезони.

НОВИНИ & СТАТИИ

от нашия блог

Летни вируси – не са за подценяване

Здрави и през есента!

Играта навън и в студено време

Към блог страницата
2021-11-09T12:24:06+00:00ноември 9th, 2021|Uncategorized|0 Comments

Leave A Comment